Biljartcafé Den Berg
Antwerpsesteenweg 214 - 2390 Malle - 03 309 29 46

Welkom

Onze troeven

Biljartcafé

Andere caféspelen

Verenigingen

ContactTAFELVOETBALTafelvoetbal, ookwel Kicker genoemd, is een spel waarbij op een tafel met opstaande randen, een voetbalwedstrijd wordt gespeeld met twee partijen van elf houten of kunststof pionnen die met ijzeren stangen aan de zijkanten van de tafel zijn verbonden. De gebruikelijke opstelling van de pionnen is: 1 keeper - 2 verdedigers - 5 middenvelders - 3 aanvallers. Het spel kan worden gespeeld in horecagelegenheden of voetbalkantines, maar wordt ook in eenvoudige uitvoering verkocht in speelgoedwinkels voor gebruik thuis.
Het spel wordt over het algemeen door 2 of 4 spelers gespeeld. Bij 2 tegen 2 heeft ieder speler twee stangen in zijn hand en probeert hij de bal in de goal van de tegenstander te schieten. Aangezien de kast vaak muntinworp (bijvoorbeeld 1 euro voor tien ballen) heeft, duurt één spelletje meestal totdat de ballen op zijn. In wedstrijdverband wordt meestal gespeeld tot een van beide teams een score van elf punten heeft bereikt.
DARTSDarts of darten is een spel dat gespeeld wordt met drie darts (pijltjes) en een dartbord. Een oude Nederlandse en in de Vlaamse spreektaal nog gebruikelijke naam van het spel is vogelepik (of het minder gebruikelijke vogeltjepik).
Het spel werd vanouds voornamelijk in Engelse pubs gespeeld, maar sinds de successen van Raymond van Barneveld is de sport ook in Nederland belangrijk populairder geworden. Het bekendste darttoernooi is het World Professional Darts Championship (voorheen ook wel bekend als The Embassy, nu ook wel bekend als The Lakeside), dat jaarlijks op de Lakeside Country Club in het Engelse Frimley Green wordt gespeeld. De internationale bond is de World Darts Federation (WDF). In onze contreien zijn er de Nederlandse Darts Bond (NDB) en de Belgische Darts Bond (BDB).
AIRHOCKEYAirhockey is een spel dat vooral in speelhallen te spelen valt. Airhockey heeft, anders dan de naam doet vermoeden, niets te maken met de hockeysport zoals die op het veld wordt gespeeld. Het is een spel dat bestaat uit een tafel, een puk en twee pods (nylon handgrepen) waarmee de puk in het goal (een smalle spleet aan de korte zijdes) geslagen moet worden. De puk glijdt over tafel waarbij deze door een vernuftig systeem van minuscule gaatjes in het speelveld geen wrijving ondervindt van het speelveld zelf.
Deze Airhockey tafels staan vaak in speelhallen, kantines en clubhuizen. De lucht die ervoor nodig is de puk te laten zweven wordt door de gaatjes in de tafel gepompt door een compressor die zich onder de tafel bevindt..
  naar google maps... by CarpeData (2021)